domingo, 11 de diciembre de 2011

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

INGREDIENTS:


- 1 tros de carn de vedella (conill de vedella)
- 2 cuixes de pollastre
- 1 òs de pernil
- 100gr. de cansalada fresca sense fumar
- 1 òs d'espinada de porc
- 1 òs de vedella del genoll
- 100 gr. de butifarra negra
- 100 gr. de butifarra blanca (opcional)
- 4 patates grosses, 2 pastanagues, 1 porro, una branca d'api, i 1 nap


Per la Pilota:
- 300gr. de carn picada de porc
- 1 ou
- Molla de pa d'una llesca remullada amb llet, o bé bescuit picat
- Una mica d'all i julivert 


En un bol, posem tots els ingredients i ho sal-pebrem. Ho treballem amb la forquilla i/o amb les mans, per tal que quedi ben unificat. Si queda poc amassat, posar-hi una mica més de pa. Fer la pilota o pilotes.




ELABORACIÓ DE L'ESCUDELLA


Agafem una olla amb 3 litres d'aigua, hi posem totes les carns menys la pilota i la posem al foc. (Posar les carns sempre amb l'aigua freda)
Quan bulli i faci espuma, treiem aquesta espuma amb una espumadera, per tal que el caldo no quedi tant gras. 
Deixem bullir l'aigua durant 1 hora, i després hi posem les verdures, i la pilota. Ho deixem bullir fins que les patates quedin ben toves. Hi afegim les butifarres, i rectifiquem de sal.


Colem el caldo i hi bullim la pasta que volguem.
La carn i les verdures, les posem en una safata i serà la carn d'olla.


Espero que us agradi! Bon profit!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario