lunes, 17 de octubre de 2011

Amanida de ventresca de tonyina confitada amb alvocat i ceba caramelitzada

Hola a tots! Aquesta setmana començarem amb una amanida, creació del meu germà. És un primer plat lleuger, refrescant i  molt bo per fer sobretot a l'estiu. 

Espero que us agradi!

INGREDIENTS
Per a 4 persones:
  • 320 gr. de ventresca de tonyina
  • 2 alvocats
  • 1 ceba tendra
  • 2 cebes 
  • 1l Oli girasol
  • 2 tomàquets canaris
  • 2 caps d’all
  • 3 bitxos
  • Germinats
  • Oli oliva
  • Sal 
  • Pebre
  • Llima
  • Sucre
  • 1 ou
PREPARACIÓ:
Posar oli girasol amb l’all i el bitxo i confitar a foc lent.
Un cop confitat l’oli colar i reservar 10 cl.
Amb l’oli que hem reservat el refredem i muntem una maionesa.
Amb l’oli restant mantenir a uns 70-80ºC  i confitar la tonyina de manera que quedi crueta per dins i cuita per fora.
Tallar la ceba a juliana i posar a confitar, despres aferir sucre i anar removent poc a poc a foc molt suau.
Tallar els alvocats, la ceba tendre i la tomata brunoise i barrejar amanint amb pell i suc de llima, sal, pebre i oli d’oliva. 
Tallar la tonyina en làmines fines
Muntar el plat amb la barreja d’alvocat a la base, la ventresca al voltant i la maionesa per damunt de la ventrisca sense cobrirla tota. Acabar amb ceba caramelitzada i els germinats.


Proveu-la de fer, és boníssima!


No hay comentarios:

Publicar un comentario